ATT ARBETA SOM PERSONLIG ASSISTENT

Det är både krävande, roligt och väldigt givande att arbeta som personlig assistent. Vi hävdar att vi har världens bästa jobb!


Personliga assistenter ger stöd i vardagen åt människor med olika funktionsvariationer. Det kan vara en del praktiska arbetsuppgifter beroende på förutsättningar, behov och önskemål. En personlig assistent måste ha stor respekt för kundens behov av ett privatliv, samtidigt som uppgiften är att assistera kunden i privatlivet. I arbetet ingår att smälta in i kundens vardag, och göra saker på det sätt kunden önskar eller själv skulle ha gjort.
Du behöver vara flexibel, uppmärksam, ha hög integritet och en god sociala förmåga. Att kunna läsa av situationer, känna in och kunna arbeta med konstruktiv kritik är några av de förmågor du behöver besitta för att trivas i rollen som personlig assistent. 

Eftersom vi arbetar med människor måste vi vara ödmjuka inför det faktum att vi på ett personligt plan inte fungerar lika bra med alla. Det är naturligt eftersom vi är människor och det handlar bland annat om personkemi. Vi passar olika bra med olika personer vi möter. Ett professionellt synsätt inom LSS är att dels inse detta men också att kunna acceptera detta faktum utan att ta det personligt. 
Våra olikheter är oftast till en fördel, men ibland kan det kännas som en utmaning. Det är dessa utmaningar som ställer krav på dig i din yrkesroll och här är vår interna dialog avgörande.

Familjen är knutna till kollektivavtal mellan Fremia/Kommunal. Vi erbjuder trygga och stabila anställningsformer, friskvård samt olika utbildningar som är relevanta inom yrket. Hos oss får du utrymme att växa, utvecklas och skapa en framtid som du är stolt över. 

Det är omöjligt för oss att kunna beskriva din framtida arbetsplats, för den ändras och är där kunden just där och då befinner sig. Detta är också charmen med yrket, det är så formbart och oftast kan det bli oförutsägbart.

Känner du att detta låter intressant och att du kan erbjuda det som vi efterfrågar? Då tycker vi att du hör av dig till oss för vi behöver någon som du!
 

Varmt välkommen till Familjen!


FRISKVÅRD

Vi är måna om våra medarbetare och kollegor. Vi arbetar aktivt och med regelbunden uppföljning för att vi ska få en bra arbetsmiljö med tillgång till bland annat arbetskläder, hjälpmedel och regelbunden feedback samt utveckling inom yrket. Hos oss är det väldigt viktigt att ni även tar hand om er själva - därför erbjuder vi alltid friskvård oavsett anställningsform.


SÖK JOBB HOS OSS

Vi finns på Facebook, besök gärna vår sida då vi ibland kan lägga ut annons här!

www.facebook.se/Familjenssida
 

Vi använder oss bl a av Arbetsförmedlingen när vi söker nya medarbetare, gå gärna in där och kika lite då och då:

www.arbetsförmedlingen.se


Har vi ingen annons ute för tillfället så är du varmt välkommen att göra en spontanansökan och skicka in ditt CV med personligt brev till oss:

info@familjenab.nu